Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

 

             

 

Catàleg de tràmits

Webs i adreces d'interès

+info - Guia d’acollida de la Generalitat

Materials

Materials

Servei de primera acollida

Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida va destinat a les persones immigrades majors de setze anys que s’empadronen a un municipi de Catalunya per primera vegada (aquesta limitació temporal serà vigent a partir del 14 de juny de 2016). L’Ajuntament de Salt té l’obligació de prestar aquest servei i les persones a qui va destinat el dret a poder-lo utilitzar.

A Salt, s’accedeix al servei de primera acollida des del SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà) de l’Ajuntament de Salt. El servei de primera acollida dóna formació a partir de tres mòduls:

  • Mòdul A: competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana (Mòdul A.1) i en llengua castellana (Mòdul A.2).
  • Mòdul B: coneixements laborals.
  • Mòdul C: coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic. 
La persona usuària del servei de primera acollida ha d’acreditar la formació en tots tres mòduls. La realització del conjunt de la formació s’acreditarà mitjançant el certificat d’acollida. El certificat d’acollida té eficàcia jurídica en l’àmbit competencial de la Generalitat i dels ens locals, i eficàcia jurídica en procediments d’estrangeria segons el que determina l’ordenament jurídic vigent.

Un cop la persona s’empadrona al SAC, i mosta el seu interès pel servei de primera acollida, se li dóna hora per una entrevista per tal de conèixer els seus coneixements en relació als mòduls que s’imparteixen i acompanyar a la persona cap a aquells recursos que més s’adaptin a la seva situació.

Decret de desplegament dels serveis d’acollida

Sessions d’Acollida i Coneixement de l’EntornLes Sessions d’Acollida i Coneixement de l’Entorn corresponen al Mòdul C de la formació que proporciona el servei de primera acollida.

Aquestes sessions són obertes a tota persona resident a Salt major de setze anys i durant l’any es repeteixen unes quantes vegades.

Les inscripcions es poden fer al Servei d’Acollida i Ciutadania, situat a l’edifici Mas Mota (Plaça Catalunya, s/n, Salt. Telèfon 972 249191 extensió 2345. Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), o bé al SAC quan la persona s’empadrona. Aquest 2015, queden per fer les sessions d’octubre i de novembre-desembre. L’horari acostuma a ser dimarts i dijous de 9.30 a 11.30h. Són un total de 8 sessions i l’assistència a 6 d’elles dóna dret a un certificat. El contingut de cada sessió és temàtic: cada dia es parla d’un tema, des de salut a temes jurídics, passant per participació o educació. Comptem amb la col·laboració dels tècnics dels diferents serveis, que són els qui expliquen els temes. També fem visites a diferents equipaments i recursos, i algunes de les sessions es realitzen en un lloc relacionat amb els servei o tema de la sessió. L’ordre habitual, tot hi que hi pot haver canvis, és el següent: .

Sessió Tema Lloc Serveis participants
1 L'administració Coma Cros i Sala de Plens Servei d’Atenció al Ciutadà
2 Educació

Coma Cros i Biblioteca

Escola d’Adults, Oficina de Català, Oficina Municipal d’Escolarització, Projecte ‘Juguem?’
3 Salut i Sistema Sanitari Hospital Sta. Caterina Administrativa de l’Àrea Bàsica de Salut, Infermera de Medicina Comunitària de l’Hospital Sta.Caterina, Agent de Salut Pública de l’Ajuntament de Salt
4 Habitatge Oficina d’Habitatge Mediadora de l’Oficina d’Habitatge, Policia Local
5 Temes laborals Coma Cros Espai Municipal d’Ocupació, Servei Català d’Ocupació, Comisions Obreres
6 Participació Coma Cros Tècnica de Participació, Punt del Voluntariat, Banc del Temps, Creu Roja, Caritas
7 Salt Zona esportiva i Museu de l’Aigua Servei d’Esports de l’Ajuntament de Salt, Museu de l’Aigua
8 Estrangeria Coma Cros Babel cooperativa de serveis

Publicitat de les sessions d’acollida i coneixement de l’entorn