Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

 

             

 

Catàleg de tràmits

El Ple de Salt posa el nom d'u d'Octubre a la plaça de davant de la Coma Cros

 

El Ple de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir al vespre posar el nom d'u d'octubre a la plaça de davant de la Coma Cros amb els vots favorables d'ERC, CUP, Canviem Salt i no adscrits del PDECAT L'Alcalde, Jordi Viñas va agrair els vots dels grups favorables a la proposta i va afirmar que donar el nom a la plaça “No és més que un reconeixement als 5879 ciutadans que el dia u d'octubre van exercir la democràcia i una manera de no oblidar la brutalitat policial que es va desfermar aquell dia”

Fa poc més d'un mes es va fer una consulta popular va donar com a resultat que es donés aquest nom a la plaça de la Coma Cros. Un 84 per cent dels ciutadans que van participar-hi va ser favorable i només un deu per cent dels que van expressar la seva opinió eren contraris a posar aquest nom a un espai de la vila.

Ferran Burch Tinent d'alcalde d'acció social i habitatge va afirmar en el ple que “La iniciativa va sorgir a proposta de l'ANC” i que tot i no ser necessari es va decidir fer una consulta popular per obrir a la ciutadania la possibilitat de triar quin espai en concret.

La consulta s'obre l'U d'octubre es va fer mitjançant la plataforma Decidim on s'aniran afegint informacions d'altres processos i es farà servir com a eina per a noves consultes als ciutadans.

Es recullen deu tones de paper i cartró setmanals amb el porta a porta comercial

 
 
 
Un mes després de la posada en marxa de la recollida porta a porta de paper i cartró als comerços de Salt, ja són 110 els que s'hi han acollit i la recollida oscil·la entre la tona i mitja i les dues tones diàries, el que suposa uns 9 m3 de paper i cartró cada dia. Des de la regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient es valora molt positivament la iniciativa que ha permès alliberar espai als contenidors, a més d'augmentar el valor del material recollit ja que no està barrejat amb altres materials.
 
A principis de juny l'Ajuntament de Salt va posar en marxa la recollida de paper i cartró porta a porta als comerciants que generen un volum més alt de residus d’aquesta fracció a la ciutat. Inicialment 89 comerços es van apuntar a la iniciativa tot i que actualment ja son 110 els adherits. La recollida es fa diàriament de dilluns a dissabte a partir de les 20 hores .
 
Amb aquest sistema es busca facilitar la feina dels comerciants, i evitar que els contenidors de les zones comercials quedin plens pels cartrons i papers de les botigues, a més de millorar la recollida selectiva, ja que s’evita que es barregin diferents fraccions.
 
La recollida porta a porta del paper i cartró dels establiments comercials és una de les mesures previstes en el nou contracte de neteja que va entrar en vigor el passat mes de març i que s'està desplegant progressivament. Actualment també s'ha posat en marxa una nova netejadora elèctrica i ja s'estan fent els treballs de millora i ampliació dels contenidors soterrats que s'hauran de canviar abans de final d'any juntament amb la resta de contenidors de tot el municipi així com tots els vehicles.

 

Bústies sense publicitat

 

L'Ajuntament proporcionarà a totes els veïns i veïnes de Salt que ho desitgin un distintiu adhesiu amb la indicació de la voluntat de no rebre publicitat directa a les bústies del seu domicili.

Aquest distintiu serveix per evitar aquest tipus de publicitat, que inclou qualsevol tipus de fulletó, targeta, catàleg o carta i on no hi consta ni el nom ni l'adreça de la persona destinatària.

L'objectiu d'aquesta nova campanya municipal pretén reduir els residus de la fracció de paper i treballar per un Salt més sostenible mediambientalment.

Els veïns i veïnes de Salt que vulguin aquest adhesiu els poden sol·licitar a l'Ajuntament. 

El distintiu no servei per evitar la publicitat distribuïda amb carta personalitzada, la institucional ni l'electoral.

372 infants i joves participen dels casals d'estiu municipals a Salt

Un total de 372 infants i joves passaran aquest any pels Casals d’estiu municipals, 50 més que l’any anterior; 123 participen al casal de lleure i 249 més pel casal esportiu Ter-Aventura. Els Casals són un servei de l’Ajuntament adreçat a les famílies del municipi que vol donar resposta a la necessitat de cobrir d’una manera educativa el període no lectiu dels infants i adolescents de la vila.

Aquest any l'equip de monitors dels casals s'ha reforçat per poder donar servei a infants amb necessitats educatives especials i que necessiten un monitor exclusiu per cadascun d'ells. Quatre d'aquests infants estan inscrits al Casal de Lleure i dos més al Casal Esportiu Ter-Aventura.

Des de l’àrea de joventut i lleure de l’Ajuntament de Salt s’organitza cada any els Casals municipals d’Estiu: el casal de lleure per a nens/es de 3 a 9 anys (que hagin cursat de P3 a 3er de primària) i el casal ter-aventura adreçat a nens/es de 6 a 14 anys (que hagin cursat de 1er a 2on d’ESO).Els nens i nenes que de 1er a 3er de primària poden escollir entre un o altre casal.

Els objectius dels Casals són oferir als nens i nenes un punt de trobada en el qual compartir el temps de lleure amb un seguit d’activitats físiques, esportives i recreatives pensades i programades especialment per un equip de professionals de tècnics i monitors. Implicar als joves saltencs en l’arrelament, el coneixement i el respecte de la seva ciutat, dels seus equipaments i del seu entorn natural. I posar en pràctica un projecte educatiu i lúdic que afavoreixi els aspectes socialitzadors i valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte.

En el Casal de Lleure es realitzen jocs, activitats pre-esportives, tallers, psicomotricitat, cançons, danses i ritmes, gimcanes, l’hora del conte a la biblioteca, piscina i sortides per l’entorn, tot articulat a partir d’un centre d’interès: “el bosc encantat” que s’estructura en eixos d’animació setmanals al llarg de tot l’estiu.

En el Casal esportiu ter-aventura es realitzen jocs d’iniciació esportiva, esports d’equip, esports individuals, piscina, piragüisme, orientació i sortides per l’entorn.

 

La piscina d'estiu obrirà fins a l'onze de setembre

 

La piscina d'estiu de Salt obre les seves portes el proper 11 de juny. La primera setmana, de l'11 al 15 de juny pels matins de 10h a 13h per les escoles del municipi i les tardes de 16h a 20h. al públic. la piscina estarà oberta fins l'onze de setembre.

HORARIS D’OBERTURA

11-15 juny de 16h a 20h

16 juny-11 setembre de 11h a 20h

Excepte els divendres, dissabtes i diumenges dels mesos de juliol i agost que s’amplia l’horari d’obertura fins les 21h.

En tots els casos, 30 min. abans del tancament cal abandonar la zona de bany.

Consulteu AQUÍ les normes de la piscina i els preus de l'entrada i els abonaments