Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

 

             

 

Catàleg de tràmits

Mes de 60 entitats ompliran el Passeig Ciutat de Girona a Salt per Sant Jordi

 

 

Ple de gom a gom. El Passeig Ciutat de Girona estarà ple aquest proper dilluns a Salt amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Més de 60 entitats ompliran el passeig que comptarà amb un escenari principal que col·locarà l'Ajuntament i que estarà ubicat davant les noves oficines de Promoció de la ciutat i l'Espai Municipal d'Ocupació. 

A l'escenari, la programació començarà a les 10h del matí amb espectacles infantils de tot tipus. Des dels pallassos amb l'espectacle CIRKRUSKUS, a contes interactius amb Bufar i fer Ampolles de la companyia Pentina el Gat, titelles amb El conte de la rateta que escombrava l'escaleta que han preparat les mares del Projecte Vincles del Casal dels Infants , o la màgia de Abracadabra pota de cabra del Màgic Raül. 

Però no només al Passeig Ciutat de Girona hi haurà activitats, a la plaça de la Factoria Cultural de la Coma Cros hi haurà un dictat popular de textos de Manuel de Pedrolo organitzat pel CPNL de Salt i lectures de textos de Mercè Rodoreda organitzat per la Biblioteca Iu Bohigas de Salt. Des de l'Àrea de Joventut s'organitzaran tallers a la seva parada a partir de les 17h de "Fem un punt de llibre" i "posem nom a la princesa i el drac"  i el programa Juguem? organitzarà diferents actes al llarg del dia.

 

Podreu trobar tota la informació a: http://www.viladesalt.cat/index.php/8-slideshow/1586-sant-jordi-a-salt-2018

L'Ajuntament, el Consorci de Benestar Social, el Casal dels Infants i la Fundació Bancària la Caixa renoven el conveni per implementar el Pla Comunitari a Salt

 

Aquest dimecres, 18 d’abril, s’ha celebrat l’acte de signatura del conveni entre les entitats que implementen el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), que té com a objectiu “impulsar un model d’intervenció social en contextos multiculturals que promogui un desenvolupament comunitari intercultural i una societat cohesionada”.

Amb aquesta renovació del conveni es reforça el Pla Comunitari de Salt on hi ha implicats un gran nombre d'entitats i professionals per a un objectiu comú.

Entre els compromisos adquirits per l’Ajuntament i el CBS hi figura el de “consolidar un espai de trobada dels diferents agents que intervenen en l'organització comunitària” i “impulsar accions que permetin la participació de recursos professionals, de forma transversal, des de les diferents àrees municipals per al desenvolupament d'una acció comunitària integral, eficient i sostenible”.

En virtut del conveni la Fundació Bancària la Caixa, aportarà 35.000 euros al territori entre gener i agost per tal de facilitar el desplegament del Pla Comunitari.

Tant l’alcalde, Jordi Viñas, com el regidor d’Acció Social, Ferran Burch, han manifestat la seva satisfacció per l’evolució del projecte en els darrers mesos i han destacat que s’està aconseguint crear una estructura a partir de la qual millorar la intervenció i la vinculació amb ciutadania.

El projecte ICI es va iniciar a Salt al setembre de l’any 2010 i suposa una forta i decidida aposta per la cohesió social i la convivència a Salt a través de l’acció comunitària.    

 

La SAFIS supera aquest any els 4000 participants malgrat la pluja

 

La Setmana per l'Activitat Física i la Salut ha implicat més de quatre mil persones en les activitats que s'han fet, malgrat que la pluja va obligar a suspendre les activitats a l'aire lliure previstes el dimecres. Una de les suspeses, el Rodajoc, es farà dimecres vinent al Parc Monar amb la participació de 350 nens de 3er de primària.

L'activitat més multitudinària va ser la cursa escolar, en la que van participar prop de  mil escolars, dilluns al parc Monar.  En total, la SAFIS ha proposat 45 activitats per a tots els gustos i edats, amb la voluntat de fer arribar a tots els saltencs els beneficis de la pràctica de l'activitat física.

La SAFIS ha tingut especial consideració al foment de l'activitat física entre la gent gran. Les persones grans, un col·lectiu molt actiu al municipi, dinamitzat en gran part pel Consell Municipal de la Gent Gran,  son un dels centres d'atenció de la SAFIS 2018. Dimecres es va fer una xerrada amb el títol de sèniors extraordinaris, en la que persones grans van parlar en primera persona de l'envelliment actiu. I el divendres els més grans va tenir el matí sénior al passeig Ciutat de Girona. 

La Setmana de l'Activitat Física i la Salut es fa cada any coincidint amb el dia mundial de l'activitat física, amb la voluntat  de conscienciar la població de la necessitat de portar una vida activa i fer com a mínim 30 minuts d'activitat física al dia. Des de l'Àrea de Salut de l'Ajuntament es busquen activitats que motivin a segments amplis de població a fer activitat física.

L’Ajuntament de Salt i l'empresa CITYLIFT col·laboren en el projecte d’intercanvi de l’IES Salvador Sunyer

 

Alumnes de l'Institut Salvador Sunyer de Salt viatjaran aquesta primavera a la ciutat de Lingen, agermanada amb la vila de Salt. El viatge respon a la visita que alumnes d'un institut de la ciutat alemanya van fer el 2017. El viatge dels alumnes saltencs ha estat possible gràcies a l'aportació rebuda per part de l'empresa d'ascensors CITYLIFT, fruit de l’acord de col·laboració entre aquesta i l’Ajuntament de Salt. 

CITYLIFT és una empresa gironina, que opera en àmbit espanyol, amb més de 15 anys en la instal·lació i manteniment d’ascensors i aparells elevadors. El servei de manteniment de CITYLIFT s’ha diferenciat des dels seus inicis per especialitzar-se en oferir solucions multi-marca i serveis completament adaptats a cada client, un posicionament únic al sector.  CITYLIFT compta amb una extensa xarxa comercial, formada per franquícies i delegacions pròpies.

La ciutat de Salt està agermanada des de 1998 amb la ciutat alemanya de Lingen, arran d’aquesta relació, al curs 2016-2017, l’institut Berufsbildende Schulen Lingen Wirtschaft de Lingen va proposar al Salvador Sunyer realitzar un intercanvi de continguts didàctics entre els alumnes.

Fins ara, no havia estat possible l’intercanvi per les dificultats que generaven les despeses econòmiques que suposava el desplaçament. Aquest any, superant tots els entrebancs, l’equip docent del cicle formatiu d’Activitats Comercials, es va proposar tirar-lo endavant i amb la intenció que aquest sigui el primer de molts anys. La col. col·laboració de l'Ajuntament de Salt i l'ajuda de l'empresa CITYLIFT ha permès tirar endavant el projecte i els alumnes sortiran el proper 19 d'abril cap a Alemanya.

L'Objectiu del viatge, en el que participaran 2 professores i 6 alumnes, es practicar altres llengües, fomentar les relacions socials i l'intercanvi d'idees i trets culturals i facilitar un escenari per poder realitzar en un futur possibles pràctiques duals dels alumnes saltencs a Alemanya.

Salt únic municipi gironí al projecte pilot "Educació360: Educació a temps complert"

 

En un auditori que s'ha omplert ràpidament i on estaven representats entitats i col.lectius de diversos sectors del món educatiu, s'ha presentat el programa pilot que la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona impulsen, en col·laboració amb moltes entitats i col.lectius.          

Salt és l'únic municipi que participa en aquesta prova pilot del projecte a les terres gironines, per a aquest motiu, l'alcalde de Salt Jordi Viñas destacava durant la seva presentació que amb aquest projecte “Salt és novament pionera en estudis i millores dins del marc de l'educació per als nostres infants i joves.” i "

 “Fa pocs mesos Salt inaugurava la primera aula inclusiva per a infants amb altes discapacitats a les comarques gironines, avui podem felicitar-nos per ser l'únic municipi de les terres gironines que formarà part de la prova pilot del projecte.”

El projecte Educació360 vol que els infants tinguin més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. L'educació entesa com a educació integral,  que creu en la igualtat d'oportunitats. Des del projecte es treballar la síntesi de coneixements, la metodologia d'aprenentatge i la participació i complicitat de tots els col.lectius possibles per crear una solució global que garanteixi un marc d'aprenentatge complert.

L'alcalde de Salt Jordi Viñas posava en valor tot el que el projecte pot aportar a Salt, un municipi que " conviu amb una realitat complexa i exigent on som plenament conscients de la importància de l'educació per garantir un futur millor" i ressaltava que dins d'aquest marc de treball  “durant els tres últims anys hem impulsat el projecte Juguem amb un increment substancial de recursos per convertir-lo en un element educatiu integrador, educador, motivador i inclusiu, alhora que impulsem el Pla Educatiu de Salt des del mes de Novembre 2017”

Durant l'acte s'han exposat també les experiències a Granollers i Manlleu i s'ha acabat la presentació amb un debat obert. Tota a informació del projecte Educació360 es pot consultar al web ww.educacio360.cat