Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

 

             

 

Catàleg de tràmits

L'atur baixa a Salt per cinquè any consecutiu

Les dades presentades per l'Oficina Municipal d'Ocupació de Salt sobre l'atur al municipi posen de manifest que l'any 2017 ha consolidat la tendència a la baixa de l'atur a Salt i ha finalitzat amb una taxa del 16.49%, un 12,2% menys que el 2016, quan es situava al 18,79%, seguint la dinàmica de la demarcació de Girona. Amb aquesta reducció el municipi de Salt encadena per cinquè any consecutiu una reducció d'aturats que els situa en 2.445 persones,  238 persones menys que fa un any i 1167 menys que fa 5 anys.

L'any passat l'equip de govern va aprovar uns pressupostos que incloïen un fort augment de recursos per a l'àrea de l'EMO, un ambiciós pla pensat a tres anys que incloïa millores als espais de formació, reforçar l'àrea amb més personal i aconseguir millors plans d'ocupació per al municipi alhora que iniciava un estudi per elaborar un pla estratègic econòmic que en aquests moments està força avançat.

Amb aquesta nova reducció de l'atur, el nombre d'aturats es situa a valors molt propers al 2008, just abans de la crisi, quan l'atur era del 15,39% amb 1869 persones aturades. Queden molt lluny les xifres d'aturats dels anys 2010 a 2012 quan es va arribar a taxes d'atur del 24-25% i més de 3.600 aturats en els pitjors anys d'atur a Salt.  Des del 2012, el nombre d'aturats a Salt no ha deixat de baixar, i fins i tot els darrers dos anys s'ha accelerat amb reduccions de 313 i 238 persones. 

El nombre d'aturats per sexes manté les proporcions dels darrers anys, i malgrat l'atur masculí continua essent lleugerament superior al femení, (1279 homes 52% , 1166 dones 48%), es mantenen les proporcions properes al 50% per cada sexe. Per franges d'edat cal destacar que aquest 2017 tots els grups d'edat han reduït el nombre d'aturats.

El sector serveis continua representant més 95% de les contractacions al municipi, clarament per sobre de la mitjana comarcal que es situa al 76%, consolidant-se com el sector mes important a Salt amb 523 dels 549 nous contractes fets. 

L'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) de l'any 2018 ja està en marxa a Salt

 

El Departament de Salut posa en marxa el treball de camp de l’ESCA que es durà a terme al llarg de l’any 2018. L’ESCA és una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya vigent, la qual cosa comporta una garantia de confidencialitat de les dades, que es troben emparades pel secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya). Part de les enquestes del treball de camp del primer semestre de 2018 es faran a Salt

Al llarg de l’any s’entrevisten unes 5.000 persones a tot Catalunya, representatives de la població catalana. Un equip d’enquestadors i enquestadores de l’empresa IPSOS, acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplacen al domicili de les persones seleccionades per entrevistar-les.

La selecció de les persones entrevistades es fa de manera aleatòria a partir del Registre de població oficial facilitat per l’Institut d’Estadística de Catalunya. Reben una carta que les informa dels objectius de l’enquesta, del caràcter oficial de l’enquesta i de la necessitat de la seva col·laboració.

La informació que recull l’ESCA és molt valuosa, ja que és facilitada directament per la població catalana, i és fonamental per establir polítiques públiques i accions en matèria de planificació sanitària, i per millorar l’estat de salut i la qualitat de vida de les persones. Anualment es disposa de resultats actualitzats. Els continguts de l’ESCA 2018 abasten l’estat de salut, l’ús dels serveis sanitaris, els comportaments relacionats amb la salut, així com les característiques sociodemogràfiques.

En cas de tenir alguna consulta relativa al treball de camp de l’ESCA, el 061 CatSalut Respon és el telèfon de referència.

Premis Tres de Març 2018

 

El premi Tres de Març és una distinció creada per al reconeixement públic de la persona individual i entitat, domiciliada o amb seu social a Salt, o bé que porti a terme la seva activitat a la nostra vila, que s’hagi distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica a la vila.

Per obrir la via de participació a la societat civil i als ciutadans, el Jurat del Premi ha decidit que els ciutadans i ciutadanes hi puguin participar de forma activa; s’admetran les candidatures presentades per persones físiques o jurídiques. Les propostes hauran de seguir el model de document que es pot trobar al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament o bé a la pàgina web del consistori (www.salt.cat).

Les propostes s’hauran de tramitar mitjançant instància a l’Ajuntament de Salt, dirigida al president del Jurat dels Premis, en un sobre tancat, abans del 26 de gener de 2018 a dos quarts de tres de la tarda.

Model per presentar candidatura

L'Ajuntament ha signat el nou contracte de neteja per als propers 4 anys

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC),ha signat aquest matí el contracte de serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal. Per primera vegada s´agrupa en un sol contracte el que ara està dividit en set, aquesta agrupació de contractes ha de facilitar les tasques de control del compliment de les obligacions del contractista, optimitzant-ne els recursos i millorant-ne les gestions.

Es tracta del contracte més important de l'Ajuntament d'aquesta legislatura i ascendeix a més de 2,5 milions d´euros anuals, per un període de quatre anys, amb possibilitat de dues pròrrogues anuals més.

Entre les principals novetats del nou contracte en destaca:

- L'obligatorietat de l'empresa de cobrir les baixes dels treballadors per malaltia i vacances de manera que el servei no quedi afectat, un dels punts que amb la retallada que va patir l'actual contracte l'any 2013 va quedar afectat i que impedia la correcta programació de moltes de les tasques contractuals per manca d'efectius.

- La recollida porta a porta les restes de la poda als habitatges que en generin.

- La renovació de tots els contenidors del municipi, que entraran en servei en un termini màxim de sis mesos, més grans i que podran ser operats per camions de carga bilateral, permetent que totes les illes tinguin totes les tipologies de faccions de recollida. L'elevada capacitat dels nous contenidors permetrà reduir el nombre d'illes del municipi per guanyar més espais,  racionalitzar el servei i endreçar el municipi, guanyant espais pels veïns i places d'aparcament.

- El canvi de contenidors permetrà posar en marxa per primer cop a Catalunya un sistema de contenidors d'orgànica que s'hauran d'activar amb una tarja, que també donarà accés als serveis de la deixalleria i la deixalleria mòbil.

- Ampliació de la recollida comercial -vidre i paper- a 6 dies setmanals i recollida de voluminosos els 365 dies de l´any.

- Recuperació de la gestió íntegra de la deixalleria, actualment gestionada pel Consell Comarcal.

La voluntat de l'Ajuntament de Salt és apostar per un contracte que inclou grans millores que han de permetre avançar cap a una millora els índexs de recollida de residus, una minimització els costos gràcies a l'optimització dels recursos i la millora de la imatge del municipi amb novetats com la instal·lació de contenidors nous, nova maquinària amb sistema de recollida bilateral (pels dos costats de la cabina operat pel conductor) tant per als soterrats com  per als de superfície i la recollida preferentment en horari diürn, així com la millora del servei de neteja viària. El nou contracte que entrarà en vigor properament contempla una fase d'implementació que engloba el període dels sis primers mesos i està condicionada pels terminis d'entrega dels equips i materials necessaris per a la realització del servei. Des de l'Ajuntament s'en farà un seguiment exhaustiu del seu compliment.

 

El 4 de febrer cursa solidària Run4càncer

 

El diumenge 4 de febrer tindrà lloc la 4a edició de la cursa solidària Run4càncer, sota el lema "Mou-te pel càncer". Hi ha previstes dues curses de 5 i 10 km respectivament que sortiran de forma simultània, des del carrer Miquel Martí Pol de Salt, just al davant mateix de la Pista poliesportiva municipal, a les 10.00 h. Les inscripcions anticipades es poden fer a www.oncolligagirona.cat