Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

 

             

 

Catàleg de tràmits

Salt garanteix les sortides de tots els alumnes a través d'un conveni amb l'Obra Social "la Caixa"

 

 

L'Ajuntament de Salt ha signat un conveni amb l’Obra Social “la Caixa” que permetrà als alumnes de primària de Salt gaudir de les sortides culturals programades a les escoles. La voluntats és evitar que la situació socioeconòmica de les famílies sigui un fre per l'accés dels alumnes a la cultura.

L’alcalde, Jordi Viñas (ERC) i la Directora d’Institucions a Girona de Caixabank Gemma Batlle han signat l'acord que suposa una aportació de 6.000€  per assegurar les sortides dels alumnes dels centres públics de primària de Salt. En total, pràcticament 1.700 alumnes podran gaudir d’aquesta ajuda, que es va engegar durant aquesta legislatura.

Els equips directius dels diferents centres escolars varen evidenciar i transmetre, durant les visites periòdiques del'alcalde i el regidor d'ensenyament Fermin Cunill, la dificultat per gestionar les sortides dels diferents centres escolars degut a la realitat socioeconòmica de les famílies, sovint amb molt poc poder adquisitiu i amb dificultats per fer front a despeses extra.

"Davant d'aquesta realitat, és important afavorir la presència de tots els alumnes a les sortides educatives i culturals que les escoles han programat per poder transmetre part del temari. Més enllà de l'experiència que pels alumnes suposa poder viure i veure personalment museus, exposicions, o espectacles.", ha conclòs Jordi Viñas.

 

 

Veïns i Ajuntament consensuen la cessió d'un espai comunitari a la plaça Antoni Gaudi

 
 
Ajuntament i veïns dels blocs 3 i 4 de la plaça Antoni Gaudi han consensuat la cessió al consistori d'un passadís comunitari als baixos dels dos edificis, on s'ubicarà un equipament comunitari. Feia més d'un any i mig que s'estava treballant en aquesta solució després que els veïns exposessin la seva problemàtica a l'alcalde en el transcurs de les reunions que periòdicament es fan amb veïns i veïnes. Finalment el ple municipal del passat dilluns va ratificar el text del conveni de cessió amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de CIU.
L'espai, de més de 200m2 comprèn dos túnels de pas paral·lels i connectats, cadascun dels quals va de la plaça Antoni Gaudí fins al carrer Greco. Després de múltiples converses s’ha acordat que els veïns dels dos edificis cediran aquest espai comunitari amb el compromís que el consistori tancarà el passadís i, just al lloc que ara ocupa, s’hi farà un equipament municipal.
L'acord ha arribat després d'una tasca transversal per analitzar el problema i buscar una resposta, escoltant tots els punts de vista. Per fer-ho es va crear un equip de treball amb tècnics de territori, veïns, representants municipals, serveis socials i seguretat ciutadana.
A l'espai cedit es reconvertirà en un equipament municipal, actualment s'estan avaluant diverses opcions com ara fer-hi un centre cívic, un local de barri per celebrar-hi activitats i reunions, un local lligat a projectes d'emprenedoria per dinamitzar la zona o altres opcions, sempre amb el consens dels veïns. Amb la seva posada en funcionament l’Ajuntament subratlla que serà un nou punt de contacte entre el consistori i els veïns d’aquest sector del barri Centre. L'Ajuntament planteja també que la plaça aculli alguna activitat del projecte Juguem, que proporciona ofertes de lleure educatiu més enllà de l’escola. 

 

El Director General de Catalunya de la Fundació Bancària "La Caixa", va visitar ahir les instal·lacions del Mas Mota

 

Jaume Masana, Director General de Catalunya de la Fundació Bancària "La Caixa", va visitar ahir les instal·lacions del Mas Mota i es va entrevistar amb l'alcalde de Salt i responsables de la Fundación Atenea.

La Fundación Atenea es va presentar a la convocatòria de la Fundació Bancària "La Caixa" en la modalitat “Lluita contra la pobresa infantil i la exclusió social 2018” per formar part del projecte “Juguem?” i poder continuar realitzant diverses accions a l’espai públic del municipi de Salt. Gràcies a la subvenció obtinguda s'han pogut obrir noves branques que complementin i donin més dimensió al projecte, amb un “Juguem? Itinerant” i amb la reactivació de la Xarxa d’Esplai Juguem així com per realitzar algunes actuacions en efemèrides puntuals.

El programa "Juguem?" s'ha consolidat a Salt gràcies a la ferma aposta de l'actual equip de govern, que ha incrementat les aportacions de fons propis a un projecte que fa 3 anys depenia bàsicament de subvencions externes i que actualment compta amb més de 100.000€ de recursos propis, garantint-ne la continuïtat. Un projecte que cada vegada cobreix més places i patis d'escola, alhora que es garanteixen les activitats extraescolars.

 

Finalitza el curs al projecte VIP de l'Estació Jove

El passat dimecres 13 de juny es va dur a terme el tancament del projecte VIP del Pla de Salut Jove de Salt, el qual treballa amb joves de 15 fins 18 anys. Aquest projecte es composa de diferents estadis on es treballa la salut des del punt de vista més ampli i holístic. A cada etapa la implicació i el compromís augmenta, convertint els joves en referents positius dins del seu entorn. En aquesta ocasió, el grup VIP 2, que es troba en el segon estadi, va fer la presentació oficial del projecte desenvolupat enguany al grup VIP 1, el qual encara es troba en el primer estadi del projecte. El resultat ha estat un vídeo dirigit i protagonitzat pels mateixos joves. El vídeo narra 3 històries, tres exemples de patrons de relació dins la parella que poden ser tòxics o generar violència. Aquest document es publicarà, breument, en diferents canals i xarxes socials. Després de la presentació del projecte, els joves del VIP 2, van organitzar una gimcana pels joves del VIP1, i van encoratjar a aquests/es a continuar amb el següent estadi.

Comença la recollida de paper i cartró porta a porta als comerços

 

 

L'Ajuntament de Salt ha posat en marxa aquesta setmana la recollida de paper i cartró porta a porta pels comerciants que generen un volum més alt de residus d’aquesta fracció a la ciutat. Un total de 89 comerços han respost de forma positiva al servei. La xifra representa gairebé la totalitat dels negocis afectats, com per exemple fruiteries o supermercats i actualment ja es recullen 2 camions diaris de paper i cartró.

La recollida es fa diàriament de dilluns a dissabte a partir de les 20 hores i evita que els embalatges dels comerços col·lapsin ens contenidors de paper i cartró.

La iniciativa facilita la feina dels comerciants, evita que els contenidors de les zones comercials quedin plens pels cartrons i papers de les botigues i millora la recollida selectiva ja que s’evita que es barregin diferents fraccions.

L’alcalde, Jordi Viñas, ha explicat que la recollida porta a porta del paper i cartró permetrà “incrementar el reciclatge amb els beneficis ambientals que això comporta” i, alhora, “reduir la despesa que li suposa a l’Ajuntament enviar a la incineradora les escombraries que no han estat destriades per fraccions”.

Dos agents cívics han visitat durant dues setmanes tots els comerços dels eixos comercials de la ciutat amb l’objectiu d’informar-los del servei. Amb la posada en funcionament de la nova recollida s’està realitzant una nova campanya informativa per resoldre possibles dubtes i incidències.

“Estem posant les eines per millorar la recollida d’escombraries a la ciutat amb l’objectiu de fer front a una de les principals preocupacions ciutadanes”, ha informat l’alcalde.

Els comerços que incompleixin se’ls advertirà que en cas de reincidència, se’ls aplicarà l’ordenança de residus que contempla sancions d’entre 750 euros, per les infraccions lleus, i fins a 3.000 euros per aquelles més greus.

La recollida porta a porta del paper i cartró dels establiments comercials és una de les mesures previstes en el nou contracte de neteja que va entrar en vigor el passat mes de març i que es desplegarà definitivament a partir d’aquest octubre. Aquest nou contracte obliga a l'empresa cobrir les baixes dels treballadors per malaltia i vacances de manera que el servei no quedi afectat, com havia passat fins ara amb l’antic contracte.

El nou contracte preveu també, entre d’altres novetats, la recollida porta a porta de la poda en les cases que en generin, l'adquisició d'una netejadora elèctrica que ja ha començat a operar i la substitució de tots els contenidors actuals amb la instal·lació de nous contenidors més grans i que podran ser operats per camions de carga bilateral.

Des de l'inici de la implementació del nou contracte, ara fa 3 mesos, i malgrat no està encara desplegat totalment, les queixes rebudes per l'ajuntament referents a neteja i desbordaments ja han disminuït un 30%. La regidora d'entorn natural Marta Guillaumes destacava que “amb l'entrada en servei dels nous contenidors passat l'estiu i la recollida comercial porta a porta esperem eliminar els desbordaments en la seva pràctica totalitat, estarem molt pendents de l'evolució d'aquest tema“