Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

Catàleg de tràmits

Patis i places

Aquesta acció és una herència que des de l’any 2006 es porta a terme al municipi i que des de l’any 2011 s’ incorpora a les accions del projecte JUGUEM? com a nucli de la intervenció en el medi obert amb infants, joves i les seves famílies. Amb aquesta nova arrencada, tot i que es desenvolupa durant tot l’any, cal distingir un horari d’hivern i un horari d’estiu. Durant els mesos de més fred només s’obren els patis i places els divendres i els dissabtes al matí i durant la resta de dies es porta a terme el XEJ en espais tancats. Quan arriba el bon temps els patis i les places s’obren tots els dies excepte el diumenge de les 18 h a les 20.30 h. En aquest moment es dóna servei a dues places i dos patis.

Cada espai té el seu monitor de referència, fet que fa que hi hagi un vincle molt estret entre els participants, els veïns i els comerciants de la zona. Cada mes es fa una programació diferent per als patis i les places, i es busca un eix d’animació que sigui engrescador per als participants.

Els patis que obrim cada tarda per desenvolupar l'activitat són el de l'escola Mas Masó i el de l'escola La Farga. Pel que fa a les places, són la plaça Catalunya i la plaça del Mercat.

Destinataris
Tota la població, fonamentalment nois/es de 6 a 20 anys de Salt que sovint no troben espais que propiciïn el foment d’un oci normalitzat i positiu.

Juguem després de l'escola

“Juguem després de l'escola” forma part del programa JUGUEM ? L'objectiu d'aquesta proposta gira a l'entorn d'un seguit d'activitats que enforteixen els valors dels infants i adolescents, els quals han d'aprendre a viure i a conviure de manera segura amb el seu entorn.

Activitats extraescolars
Les activitats extraescolars del JUGUEM ? es porten a terme a través de les entitats esportives i culturals del municipi. D’aquesta manera s’implica les entitats en el coneixement de la realitat dels nens i adolescents i al mateix temps esdevé una oportunitat per crear vincle entre l’entitat i els usuaris que s’inscriuen a l’activitat. Hi participen 7 centres d’educació primària dels 13 que hi ha al municipi entre públics i concertats. Pel que fa als centres de secundària, hi participen alumnes dels 6 centres del municipi de Salt.

Les activitats es porten a terme cada tarda de dilluns a divendres i actualment s'ofereixen 30 recursos diferents en els quals participen 530 alumnes.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS QUE S’OFEREIXEN:
 • Bàsquet
 • Judo
 • Natació
 • Escola esportiva
 • Ritme i percussió
 • Teatre
 • Escacs
 • Plàstica
 • Atletisme
 • Handbol
 • Màgia
 • Veu i cant

XEJ (Xarxa d'esplais juvenils)

La Xarxa d'Esplais Juguem? es converteixen en espais de trobada per a infants i adolescents durant l'hivern atès que les condicions climàtiques i d'horaris no permeten desenvolupar de manera normalitzada les activitats de medi obert . En aquests espais es treballa a partir de projectes d'interès compartits pels infants i adolescents.

 • Infants de 6 a 9 anys . Escola la Farga: dilluns i dimecres de 17 h a 19 h . Escola Mas Masó: dimarts i dijous de 17 h a 19 h
 • Infants de 10 a 14 anys . Pavelló de Gimnàstica: dilluns i dimecres de 17 h a 19 h i dimarts i dijous de 17 h a 19 h.

Espai lector

Aquest projecte s’inicia l’any 2012 a partir de l’anàlisi de necessitats detectat per la biblioteca Massagran i compartit per diferents serveis per tal de millorar les competències en lectura i escriptura de tots aquells infants i famílies als quals els resulta difícil accedir a les dues biblioteques del municipi.

El projecte es basa en la creació d’un petit espai de lectura proper al barri i al col•lectiu que hi viu. Un local de no més de vuitanta metres quadrats dotat d’un fons bibliogràfic dels millors contes i àlbums il•lustrats (no més de 150 exemplars) i algunes obres de referència, bàsicament diccionaris. L’espai roman obert dues hores i mitja al dia, totes les tardes de la setmana de dilluns a divendres. Una educadora és la persona de referència que dinamitza l’espai i que vetlla pel bon funcionament del recurs.

DESTINATARIS: nens i nenes de 6 a 12 anys

Juguem segures a Salt (itineraris segurs)

“Juguem segurs a Salt” és un dels objectius que en certa manera va impulsar el projecte JUGUEM? I que estava molt relacionat amb la necessitat d'establir una certa organització en l'espai públic per tal d'evitar conductes de risc i al mateix temps fe prevenció a l'entorn de qüestions de seguretat vial, que sobretot afectaven els grups d'edat més joves. En aquest sentit totes les activitats desplegades pel projecte Juguem? posen èmfasi en aquest tema, atès que cal treballar hàbits per defugir aquest tipus de situacions.

 • Itineraris segurs: el propòsit dels itineraris segurs és crear una xarxa vial dins l'espai residencial per tal que els escolars puguin circular amb seguretat per anar i tornar de l'escola. L'objectiu és crear tres itineraris que permetin travessar el municipi de manera segura i eficaç implicant les escoles, els veïns, les entitats i els comerços del municipi.

Més articles...

 1. Que circuli el lleure