Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

Patrimoni natural

Cuineres de Salt

Cuineres de Salt


El grup va néixer l'any 2002, en el marc del Consell Municipal de la Gent Gran, com un grup de treball que es va anomenar inicialment Comissió Gastronòmica. El vam formar un grup de persones aficionades a la cuina i ara són conegudes com Les Cuineres de Salt.
L'any 2013, van rebre el premi Tres de Març per la seva tasca "desinteressada" en l'àmbit del foment dels valors de la cuina tradicional saltenca.

Objectius de l'entitat

Activitats

  • Reunió quinzenal, per potenciar l'entercanvi de coneixements.
  • Sessions magistrals de professionals del sector.
  • Participació en esdeveniments culturals del poble: la Fira del Cistell, on s'ofereix un tast popular de plats de cuina tradicional catalana i de Salt; la degustació de coques a la cloenda de l'Exposició de Flors del municipi; la Festa de la Cuina del Mon, en el marc de la Festa Major.
  • Activitats formatives i cursos temàtics en coordinació amb l'Estació Jove.
  • Recursos educatius per als més petits del municipi, que sota el títol de La Cuina de les Hortes de Salt, pretén donar a conèixer els productes més característics de la cuina catalana i saltenca.
  • Participació a Firatast, des del 2007
  • Participació al Fòrum Gastronòmic de Girona del 2012.
  • Classes de cuina al Mercat Municipal

Recull de premsa

Miquel Casellas i Casals

Miquel Casellas i Casals

Miquel Casellas i Casals (Salt, 1941)
Miquel Casals ha estat nomenat defensor del ciutadà de Salt (2013). Arrelat al poble, va lluitar perquè no perdés la identitat quan el franquisme el va annexionar a Girona i, amb la Comissió per la Independència, no van parar fins que van aconseguir de nou la independència. És home de teatre, a Salt i a Girona, on cada Nadal és transforma en alcalde de Betlem als Pastorets.
L'any 2013, va rebre el premi Tres de Març pel seu treball i dedicació personal al poble.


Recull de premsa:

Salvador Sunyer i Bover

Salvador Sunyer i Bover

Director del Temporada Alta (Bitó Produccions) i Director del futur Centre d’Arts Escèniques de Salt-Girona.

2013

Premis Tres de Març, 2013


El jurat dels premis Tres de Març ha proposat que siguin Les Cuineres de Salt l'entitat que rebi el premi d'aquest any.
Les Cuineres de Salt van començar la seva activitat el 2002 i han estat proposades “per la seva tasca desinteressada en l'àmbit del foment dels valors de la cuina tradicional saltenca a Salt i arreu de les comarques gironines”.
Per a l'altre premi, de caràcter individual, s'ha proposat Miquel Casellas, “pel seu treball i dedicació personal al poble”.


25 anys de Premis Tres de Març
Salt va celebrar ahir els 25 anys dels premis Tres de Març i el trentè aniversari de la independència de Salt de la ciutat de Girona. Els premis Tres de Març aquest any van ser per al defensor del ciutadà de Salt, Miquel Casellas, i per a Les Cuineres de Salt.
Casellas, que va ser premiat pel “seu treball i dedicació personal al poble”, va tenir un record per les vint-i-una persones que juntament amb ell van fer possible la independència de Salt.
Tots els alcaldes que ha tingut Salt des de la independència van rebre un reconeixement i van bufar tots junts un pastís.
Ajuntament de Salt, 4/3/2013

Recull de premsa

2012

Premis Tres de Març, 2012

Salvador Sunyer i Bover i el cor Sant Jaume, premis tres de març (28/02/12). Nota de premsa de l'Ajuntament.

El ple de l'Ajuntament va concedir durant el ple municipal d'ahir els premis Tres de Març a Salvador Sunyer i al Cor Parroquial Sant Jaume. Al primer, com a reconeixement “al seu treball i dedicació al poble de Salt en l'àmbit de la cultura, concretament en el món de les arts escèniques”, i als segons, “per la seva tasca desinteressada en l'àmbit del foment de la música entre els infants del poble de Salt”.

Lliurament dels premis: 3 de març de 2012
 

 

Recull de premsa

http://www.youtube.com/watch?v=J0Lzwr4TfbU