Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

Patrimoni natural

Llocs d'interés

Llocs d'interés
A Salt encara avui en dia podem trobar carrers i racons que conserven la flaire encisadora dels pobles entranyables, on perdura el sentit responsable de la convivència i del veïnatge. A mesura que es camina per la calidesa dels seus carrers, s'observaran detalls difícils de trobar en un indret proper a una gran àrea metropolitana.
La indústria que fins fa uns anys era la realitat quotidiana de la vila, s'ha esmunyit a poc a poc de la seva actualitat, però ens ha deixat magnífics exemplars i testimonis materials que evoquen la duresa d'aquell conjunt d'infants, dones i homes que cada dia s'endinsaven en el ventre de les fàbriques.
Però a banda del nucli de la vila, Salt disposa d'un entorn envejable, fruit de la influència quasi sempre positiva del riu Ter.

Patrimoni natural

Imatges

Imatges
Imatges de salt

Videos

Videos

Historia

Història

Arran de les obres en el sector anomenat Pla de Salt, s’ha pogut localitzar una interessant col•lecció d’objectes pertanyents a una indústria lítica que situa els primers pobladors de Salt entre 250.000 i 300.000 anys enrera. Malgrat que segurament tot aquest pla estava dominat per aigualleixos, la presència d’aquests testimonis materials prova que els homes del paleolític haurien fet “parada i fonda” en aquest pla per proveir-se d’aliments i recuperar forces per tal de poder desplaçar-se a indrets més plaents. Tanmateix, l’absència de notícies referides a Salt, malgrat l’existència d’aquests materials trobats recentment, és notòria i de fet ens hem de remuntar fins a l’any 823 per localitzar el primer document que de manera explícita es refereix a Salt. Concretament es tracta d’un pergamí que pertany a l’Arxiu-Biblioteca de Peralada.

La paraula Salto, existent en l’esmentat document, serveix de base per a la hipòtesi de l’origen del nom de Salt, i tot sembla indicar que el nom de Salt deriva de Salto, atès que el salto era un tipus de propietat de la terra documentat des de l’època romana. Existeix una altra hipòtesi que estableix que el nom de Salt prové de Sale alte, atès que aquesta expressió és esmentada en un document de 1019, i fa referència a algunes mansions senyorials situades en el lloc.

Més articles...

  1. El municipi