Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube

Patrimoni natural

Gent gran

Centre de recursos


Centre recursos, reunio gent granEl Centre de Recursos de la Gent Gran és un projecte innovador gestionat conjuntament per l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt que es dirigeix, especialment, a les persones grans per tal de promoure l’envelliment actiu.
Aquesta iniciativa pretén millorar el benestar integral de les persones grans és:

  • Punt de referència per al col·lectiu de gent gran: dóna una atenció integral quant a informació, assessorament, orientació i gestió de recursos municipals.
  • Un espai de trobada que ofereix propostes interessants i atractives pel col·lectiu.
  • Un espai on les associacions, entitats i altres ens que treballen per a la gent gran poden oferir i/o presentar els seus projectes a la comunitat
Més informació

Activitats del mes de març

Bloc de serveis integrals per la gent gran

Fisioterapia

Vacances Relaxants i Gran Concert amb Cançons de Sempre al Teatre de Salt

 

Objectius principals
  • Oferir un programa de dinamització que potenciï les activitats d’envelliment actiu i prevenció de la dependència. Tallers i cursos adreçats al col·lectiu que puguin ser d’interès i que permetin la participació de la mateixa gent del municipi.
  • Promoure campanyes de dinamització, sensibilització i prevenció; així com xerrades encaminades a potenciar els hàbits saludables, les relacions intergeneracionals i aspectes d’interès comunitari.
  • Oferir suport i formació als familiars.
Destinataris
Les activitats es dirigeixen, especialment, a la gent gran del municipi que estigui en situació de jubilació o pre-jubilació, tot i que, està obert a tota la població en general, mitjançant activitats de sensibilització, relació i promoció del bon veïnatge que fomentin el benestar de la gent gran del municipi de Salt.
Finalitat
Entenem el col•lectiu de gent gran com persones actives i treballem la seva dinamització com a mesura de detecció i prevenció de situacions d’empitjorament personal i de salut. Així, promovent activitats, xerrades, sortides i altres propostes, potenciem l’envelliment actiu i alhora proporcionem espais de relació amb altres persones en situacions similars i prevenim situacions d’aïllament (físic i personal).
Informació de contacte


Adreça: Plaça de la Vila, 26
Telèfon: 972011655
Horari: 10:00 a 14:00 i 16:00 a 19:00 , divendres tarda tancat

Memòries
Notícies

Escola Municipal de Belles Arts

Escola Municipal de Belles Arts

 

L’ Escola Municipal de Belles Arts té més de cinquanta anys d’història i es troba instal•lada a l’ edifici del Mas Llorenç, al barri vell de Salt, en una situació que li permet treballar i complementar-se amb d’altres infraestructures culturals, bàsicament amb el Centre Cultural de la Coma Cros.

Matèries i especialitats

S’hi fan classes de dibuix artístic i pintura adreçades a l’alumnat de cicle infantil, juvenil, cicle mitjà i cursos d’adults, tots ells impartits per la professora Delphine Labedan. L’espai que ens ofereix el nou equipament ens permet desenvolupar l’activitat d’escultura de talla de pedra, ja que disposa d’un cobert a l’aire lliure, degudament equipat per la pràctica d’aquesta disciplina artística. El professor contractat per l’ Ajuntament és l’ Enric Sala, escultor, especialitzat en aquesta modalitat artística amb una llarga trajectòria en el camp de la docència. També s’imparteixen cursos per conèixer i perfeccionar les tècniques de la ceràmica, treballant en les diferents fases de construcció, decoració i cocció de les peces. El professor d’aquesta disciplina és en Carles Torrent “Carlets”, amb una llarga experiència en diverses tècniques ceràmiques. Després de l’experiència positiva dels darrers anys, s’han posat en marxa nous cursos realitzats per professionals que utilitzen les instal•lacions de l’escola bé sigui per donar noves disciplines bé sigui per crear i desenvolupar nous projectes artístics. Així enguany podem trobar a l’escola un curs de restauració de mobles amb la professora Miracles Boada, un curs per apropar-nos al món dels bonsai de la mà del Sr. Julià, un curs monogràfic d’iniciació al tapís impartit per la professora Sra. M. Pilar Pérez Alonso, un curs per a la creació de capgrossos en família per part de la professora Núria Efe o bé un curs de creacions plàstiques originals i suggerents impartit per la professora Carme Garriga.

Cursos d'estiu

Dins l’oferta de lleure i esport que cada any s’ofereix des de l’ Ajuntament, l’escola ofereix i realitza diferents cursos els mesos de juliol i agost.

 

Contacte
C/ Lluís Moreno s/n
CP 17190
Tel. : 972.24.42.35
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Ensenyament

Adreça: Plaça Lluís Companys 1
Telèfon: 972 24 91 91, Extensió: 1316
Horari: de dilluns a divendres de 8.30 a 14h
El pla educatiu de Salt

Pla Educatiu de Salt (pdf)

Diagnosi del Pla Educatiu de Salt (pdf)

REPTES del Primer Fòrum del Pla Educatiu de Salt.

Informe Primer Fòrum Educatiu de Salt

II Trobada del Fòrum d'estudiants

Descarrega't el programa II Trobada del Fòrum d'estudiants

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR CURS 2019/2020 - De P3 a 4t d'ESO

Període de preinscripció curs 2019-2020 del 29 de març al 9 d’abril de 2019

Portes obertes preinscripció curs 2019-2020

Resolució EDU-452-2019 normes preinscripció i matrícula 2019-2020

Calendari de preinscripció curs 2019-2020

Guia per a l'escolarització a Salt

Guia d'Educació Infantil, Primària i Secundària

Sol.licitud de preinscripció curs 2019-2020

Número sorteig de desempatIcona pdf

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR CURS 2019/2020 - Escola Bressol

Període de preinscripció curs 2019-2020 del 13 al 24 de maig de 2019

Jornades portes obertes curs 19-20.pdf Icona pdf

Resolució EDU-452-2019 normes preinscripció i matrícula 2019-2020

Fulletó informatiu preinscripcions Escoles Bressol Municipals 2019-2020Icona pdf

Número sorteig de desempatIcona pdf

 

 

OME - Oficina municipal d'escolarització

Mapa de les escoles de Salt Icona pdf

Web departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Educació - Primària - ESO

Calendari escolar 2018 - 2019 Icona pdf

Escoles bressol

Calendari escoles bressol 18-19 Icona pdf

Escola Bressol el Lledoner Icona pdf

Escola Bressol el Carrilet Icona pdf

Sol·licitud bonificació escola bressol Icona pdf 

Programes per a joves majors de 16 anys sense GESO: PFI (Programa de formació i inserció)

Programes per a joves majors de 16 anys sense GESO: PFI Icona pdf

Mòduls SIN Salvador Sunyer Icona pdf

Informació Icona pdf

Mòduls Escola Pia Icona pdf

Pla d'entorn
Xarxa Tallers amb Famílies

Salt ciutat educadora
Salt Ciutat Educadora (PDF adjunt)
Xarxa Gironina de Ciutats Educadores (PDF adjunt)
Carta Ciutats Educadores (PDF adjunt)

Museu de l'aigua

Museu de l'aigua


Adreça: Carrer Sant Antoni, núm. 1 – Edifici Factoria Cultural Coma Cros, 17190 Salt
Telèfon: 972402148
Correu electrònic:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Horari: Horari: dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h. Visites concertades a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.    

Activitats didàctiques  


El Museu de l’Aigua de Salt està situat a la nau Kropotkin de la Factoria Cultural Coma Cros, indret clau per entendre la història recent de Salt.

 

El Museu vol donar a conèixer al visitant la importància de l’aigua, des de la seva composició química fins a l’actual recerca en altres planetes, passant pels diferents estats en què la podem trobar. A través d’un recorregut amè descobrim la importància de l’aigua per a la flora, la fauna, la natura i l’home, des de la creació de la vida a la Terra, fins a l’ús que n’ha fet la humanitat al llarg dels segles.

 

A més, aquest Museu il.lustra de manera educativa el fet diferencial que va fer que la població de Salt emergís al costat de la gran Girona gràcies a l’aprofitament dels recursos que li proporcionava l’aigua, concretament la sèquia Monar i el riu Ter, amb l’aparició d’una emergent agricultura i, més tard, la implantació de les fàbriques tèxtils i les centrals elèctriques.

 

Visiteu el Museu de l’Aigua de Salt i descobriu un dels principals i més valuosos recursos naturals de què disposa la humanitat: l’aigua!

Donar a conèixer l'aigua i el món que l'envolta

Salt era un poble eminentment agrícola que, a meitat del segle XIX amb l’esclat de la revolució industrial, va veure aparèixer les grans indústries tèxtils, atretes per la possibilitat d’aprofitar els recursos hídrics que els proporcionava el pla de Salt i més concretament, el riu Ter i la sèquia Monar. La implantació de fàbriques va transformar radicalment el paisatge i la realitat saltenca de tal manera que va passar de tenir uns 5.000 habitants en la dècada dels anys 50 del segle XX a més de 30.000 en el 2010.

En l’actualitat, però, amb el tancament de les indústries tèxtils, Salt viu immers en un altre procés de canvi. Per aquest motiu, la necessitat de tenir i disposar d’un museu dedicat a la preservació, conservació i divulgació d’aquells esdeveniments històrics és més important que mai, a més de la importància de donar a conèixer l’aigua i el món que envolta la conca del riu Ter en la part del curs mitjà, des de El Pasteral fins a Salt.

El primer Museu de l’Aigua, estava situat al mas Llorens, condicionat a tal efecte, i estava dedicat, a part de la cultura de l'aigua, a la història de la població, amb especial èmfasi en la indústria tèxtil.

 

El 2006, com que les instal.lacions del mas Llorens s’havien quedat antiquades i petites per encabir el tipus d’exposició permanent que correspondria a un museu modern i actiu, es va tancar per poder iniciar el seu trasllat a una nova instal.lació que respongués a les necessitats de la societat i de la museografia actual.

L’Ajuntament de Salt va prendre la iniciativa de recuperar les instal.lacions de la vella fàbrica tèxtil Coma Cros per tal de transformar-la dels usos industrials a un espai d’usos culturals de tal manera que la població saltenca pogués disposar de tots els equipaments culturals en una zona molt proxima (biblioteca, museu, auditori, sales de conferències, aules tallers, universitats, arxiu municipal, etc.).

 

El pas següent i lògic era la implantació del nou Museu de l’Aigua dins de la Coma Cros, ja que el concepte d’aquest museu es mimetitza perfectament amb l’espai fabril, de tal manera que no es podria entendre l’un sense l’altre. El Museu, amb un pressupost de 283.620,67 €, s’ha pogut portar a terme gràcies a la concessió d’una subvenció per part del Govern Central de l’Estat.


El nou Museu de l’Aigua il.lustra, de manera educativa, el fet diferencial que va fer que Salt emergís al costat de la capital, Girona, gràcies a l’aprofitament dels recursos hídrics de què disposava, i informa sobre l’herència industrial de la població. Així mateix dóna a conèixer als visitants, investigadors i estudiants en general, la importància de l’aigua, no des d’una perspectiva només local, sinó més universal, des de la seva composició química fins a la seva recerca actual en altres planetes, passant per l’ús que n’hem anat fent al llarg dels segles, el més important de tot, la seva implicació absoluta en la creació de la vida. És a dir, una visió de la cultura de l’aigua que porta el visitant a tenir un major coneixement i respecte per aquest element.

El concepte museogràfic implantat al nou Museu de l’Aigua és didàctic i participatiu, amb rigor, amb qualitat, amb noves tècniques divulgadores i amb actualitat temàtica. Per aconseguir-ho s’utilitzen una combinació de suports expositius (grafisme, mòduls interactius, sistemes informàtics, maquetes, projeccions audiovisuals, etc.) i de suports interactius (informació visual, sonora, tàctil, fins i tot olfactives). Els temes estan desenvolupats de forma positiva i presenten conceptes que afecten directament la societat, bé perquè estan vinculats amb Salt o bé pel fet que l’aigua és la base de la nostra existència.

 

El Museu de l’Aigua ha de ser un estímul per al coneixement de l’entorn, un punt de partida per conèixer Salt i la seva vinculació amb l’aigua. Això comportarà, com a complement, les visites a la sèquia Monar, a les Deveses i altres elements relacionats propers, la qual cosa transporta el museu a l’exterior, a l’observació directa de l’aplicació del que s’ha informat a l’interior. Així, doncs, es parla d’un museu mixt: l’interior o sala permanent i l’exterior o recorregut natural.

Les sales

 

La sala d’exposició està dividida en cinc zones:


1) La recepció: amb la recepció pròpiament dita, la imatge de benvinguda, zona de re-agrupament i la botiga.


2) La zona de serveis: amb el magatzem, les taquilles, màquines de vending i lavabos


3) La sala de continguts, amb quatre àmbits vinculats a l’aigua:

a) Àmbit 1: H2O. Física i química de l’aigua

b) Àmbit 2: Aigua, vida i univers
c) Àmbit 3: Aigua, usos i desenvolupament 
d) Àmbit 4: Sostenibilitat i futur

4) La zona exterior: amb les deveses i la sèquia Monar


5) El taller: espai equipat per a fer experiències a grups de edats diverses

 

L’espai arquitectònic del Museu de l’Aigua és un clar exemple d’intervenció museogràfica en un edifici singular i, per tant, té present aquest tret diferencial que permet mantenir la visió de la sala on és ubicat amb espais nets i parets que no arriben al sostre, de tal manera que dóna una idea de la dimensió i tipologia de l’espai arquitectònic.

  

Subcategories